Restavracija Ejga Jesenice hiša kulinarike

Restavracija Ejga

Strokovno, prijazno in urejeno osebje daje svoj neprecenljiv pečat odlični kuhinji, kulinarični ponudbi in postrežbi.

Restavracija Ejga je za domače in tuje goste, poslovneže in turiste prijetna kulinarična točka.

Tradicija

V restavraciji je zaznati staro železarsko tradicijo fužinarskega mesta Jesenice, ki pa se prepleta s pridihom današnjega dne.

Znana rodbina Tancar je imela na istem mestu že pred stotimi leti gostilnico s prenočišči, ki so jo po vojni preuredili v zdravstveno ambulanto.

Restavracija Ejga Jesenice hiša kulinarike

Jedilnik

Hladne predjedi

Tatarski biftek (postreženo pri mizi, za dve osebi)

Jelenova salama z vloženimi jurčki, domači kruh

Prekajena postrv na hrustljavi koromačevi solati
z jogurtovim prelivom

Hobotnica v solati

Tunin tatar z avokadom

Tople predjedi

Domači sirovi štruklji z drobtinami

Pljukanci s šparglji, panceto in jajcem

Široki rezanci z domačo šunko in smetano

Rižota z jurčki in kislo smetano

Fuži v žafranovi omaki s prekajeno postrvjo

Hrustljav krožnik
(piščanec, sir, zelenjava, rakci)

Juhe

Domača goveja juha z rezanci in poširanim prepeličjim jajcem

Domača gobova juha s kislo smetano, drobnjakom in hišnim ajdovim kruhom

Dnevna kremna zelenjavna juha s hišnim ajdovim kruhom

Solatni krožnik "Capresse"

češnjev paradižnik, mozzarella buffalo, bazilični pesto, bazilika sveža

Solata "Cezar"

solata, krutoni, ocvrt ali pečen piščanec, popečena slanina, češnjev paradižnik, parmezan, cezar preliv

Solata z rakci

solata, rakci, olive, kapre, češnjev paradižnik, limonin preliv, hišni kruhek

Sestavljena solata

zelena, zelje, rukola, paradižnik, fižol, motovilec

Telečji medaljon z jurčki in sirovim štrukljem

Ragu srne in jelena z Idrijskimi žlikrofi

File divjega prašiča v divjačinski omaki z aromo whiskey Jameson
s štrukljem

Goveji file na žaru z jajcem, omako s konjakom Hennessy in
julien zelenjavo s sladkim krompirjem

Jagenčja kronca 1 kos

Piščančji file na špargljevi kremi s pire krompirjem in
dimljenim olivnim oljem

Jagenjčkovi kotleti v bučnem ovoju, pire krompir, podušena šalotka
in pečen češnjevec

Cvetača po vegansko s kurkumo, pečen češnjevec, mlada špinača, žafranova omaka.

Hobotnica izpod peke s krompirjem, korenje in češnjivim paradižnikom

File lososa na žaru s praženo zelenjavo v paradižnikovi konzume omaki

File postvi s karamelizirano čebulo, ocvrtim paradižnikom in
sočnim krompirjem

Krožnik mešanih morskih sadežev, losos, lignji žar, rakci, limonina rižota

Ocvrti lignji in tatarska omaka

Burger dilca »Ejga«
Domača maslena bombetka, 100% goveji burger, cheder topljeni sir,
burger omaka, solata, paradižnik, karamelizirana čebula, ocvrti krompir, 2 x dip

Burger dilca »Special«
Domača maslena bombetka, pulled pork, cheder topljeni sir,
burger omaka, rukola, paradižnik, karamelizirana čebula, ocvrti krompir, 2 x dip

Domač sirov štrukelj, Idrijski žlikrofi

Krompir
(pražen / kuhan / pečen / pomfri)

Fuži, Pljukanci, Rezanci, Pražena zelenjava

KEKEC – piščanec po dunajsko, pomfri

ROŽLE – špageti po bolonjsko

MOJCA – Ocvrt sir, pomfri

PIZZA otroška ROMANA

Alenkin zavoj

Edvinov plošček

Babičen štrudelj z jabolki in rozinami

Tris kvašenih štrukljev z drobtinami

Pesnikova torta
(mandljev biskvit, figov nadev in čokoladni mousse)

Kepica domačega sladoleda

Pizza Ejga

pelati, mozzarella fior di late, goveji carpaccio, rukola, parmezan, olivno olje

Morska

pelati, mozzarella fior di late, špinača, hobotnica, kraljevi rakci, lignji, kapre,
olive, česen, pečen češnjev paradižnik, balzamična redukcija

Vegetarijanska

špargljeva krema, mozzarella fior di late, dušen por, bučke, paprika, šparglji,
rukola, špinača, češnjev paradižnik

Klasika

pelati, mozzarella fior di late, kuhan pršut, šampinjoni, origano, oliva

Crudo

pelati, bufalo mozzarella, rukola, pršut, olive, pečen češnjev paradižnik, origano

Napolitana

pelati, bufalo mozzarella, češnjev paradižnik, bazilični pesto, sveža bazilika

Mortadela

Stracciatela sirni namaz, mozzarella fior di late, mortadella, buffalo, pistacije drobljene, sveža bazilika, olivno olje

Jurčki

Straciatela sirni namaz, mozzarella fior di late, jurčki, česen, peteršilj

Delovni čas restavracije

ODPRTO

ponedeljek – sobota:  12:00 – 21:00

nedelja in prazniki:  12.00 – 19.00

Vrhunska postrežba

Vrhunska postrežba

Strokovno, prijazno in urejeno osebje daje svoj neprecenljiv pečat odlični kuhinji.

Tradicija

Tradicija

V restavraciji je zaznati staro železarsko tradicijo fužinarskega mesta Jesenice.

Prijeten ambient

Prijeten ambient

Idilično okolje, navkljub lokaciji v mestnem centru, nudi odličen ambient za praznovanja, poroke, kulinarično razvajanje.

Izvrstna kulinarika

Izvrstna kulinarika

Restavracija Ejga je za domače in tuje goste, poslovneže in turiste prijetna kulinarična točka.

Galerija

Kaj vam nudimo

Možnost rezervacije

Mizo v restavriciji Ejga lahko rezervirate na telefonski številki 04 586 60 00.

A la carte ponudba

A la carte ponudba skrbno izbranih in vrhunsko pripravljenih jedi za vse okuse.

Parkirišče

Gostom je za hišo na voljo zasebno pokrito parkirišče in veliko javno brezplačno parkirišče oddaljeno le 50 m.

GARANCIJA NAJNIŽJE CENE

Z rezervacijo direktno na naši spletni strani imate zagotovljeno najugodnejšo ceno.